01/04/19

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Οι κάτοχοι άδειας διδασκαλίας εκδοθείσα πριν τις 13/12/2012, υποχρεούνται να την ανανεώσουν έως 30/08/2019, διαφορετικά παύει να ισχύει στις 31/12/2019.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για ανανέωση άδειας διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών:

  • Έντυπο αίτησης ανανέωσης άδειας διδασκαλίας
  • Αντίγραφο εκδοθείσας άδειας από την αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Αντίγραφο πτυχίου ή Πιστοποιητικό επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας
  • Γνωμάτευση Παθολόγου ή γενικού ιατρού (δημόσιου ή ιδιώτη)
  • Γνωμάτευση Ψυχιάτρου (δημόσιου ή ιδιώτη)
  • Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Ισχύοντος Διαβατηρίου
  • Δήλωση του ν. 1599/1986 περί ΔΥ  (με βεβαίωση περί του γνησίου της υπογραφής)
  • Δήλωση του ν. 1599/1986, μη ανάκληση χορηγηθείσας άδειας  (με βεβαίωση περί του γνησίου της υπογραφής)
  • Το ποινικό μητρώο ελέγχεται αυτεπαγγέλτως 

 

Περισσότερα εδώ

 

21/5/2015

Σε δύο μήνες ξαναβγαίνει το voucher του ΟΑΕΔ

29 - 64

Εντός διμήνου το υπουργείου Εργασίας δεσμεύεται να ανακοινώσει νέα πρόσκληση για τον επανασχεδιασμό του προγράμματος voucher του ΟΑΕΔ, που ανακλήθηκε και το οποίο απευθυνόταν σε 16.220 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών.

20/5/2015

Ανακλήθηκε το πρόγραμμα

voucher ΟΑΕΔ 29 – 64 ετών

Το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε την ανάκληση του προγράμματος επιταγής εισόδου voucher 29 – 64 ετών του ΟΑΕΔ, για τρεις κλάδους επιχειρήσεων, που είχε ως στόχο να προσφέρει εργασία σε 16.620 συνολικά δικαιούχους

Το πρόγραμμα, που επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ ανακλήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, η οποία με επιστολή της ήδη από της 12 Μαϊου, ζητούσε την ανάκληση της πρόσκλησης λόγω σχεδιαστικών προβλημάτων.

Το πρόγραμμα αυτό, επρόκειτο να υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ με τον τίτλο «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση»Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε ανέργους άνω των 29 ετών, με στόχο την κάλυψη 16.220 θέσεων εργασίας στους κλάδους των κατασκευών, της διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων και των νέων τεχνολογιών (πληροφορική και εφαρμογές πληροφορικής). Το πρόγραμμα περιελάμβανε θεωρητική κατάρτιση 100 ωρών, πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις διάρκειας 300 ωρών και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων. Ταυτόχρονα, υπήρχε η δέσμευση 25% όσων θα είχαν εκπαιδευτεί να προσληφθεί για τουλάχιστον δύο μήνες, με ελάχιστες αποδοχές τα 25 ημερομίσθια ανά μήνα.

Απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες θέλουν οι άνεργοι – ωφελούμενοι του προγράμματος, στη συντριπτική τους πλειονότητα, θα κατέληγαν σε κατασκευαστικές – τεχνικές εταιρίες. Πρακτικά, από τις 16.220 θέσεις, οι 10.000 θα κάλυπταν πεντάμηνες θέσεις απασχόλησης στον κατασκευαστικό κλάδο, γεγονός που θεωρήθηκε από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ως μεροληπτικός σχεδιασμός για συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτιμήθηκε ότι δεν θα βοηθούσε στην προσπάθεια εύρεσης εργασίας για χιλιάδες ανέργους του ΟΑΕΔ, απλώς θα τους εξυπηρετούσε για λίγους μήνες και μετά θα επέστρεφαν στην ανεργία.

Το υπουργείο Εργασίας, δεσμεύεται να προχωρήσει στον επανασχεδιασμό του προγράμματος, έτσι ώστε να επαναπροκηρυχθεί με ευνοϊκότερους όρους για τους ανέργους, με κεντρική στόχευση τη δημιουργία της προοπτικής στην εύρεση μόνιμης θέσης_εργασίας.